Празник по БДП под наслов "Защо, къде, кога, с Роби зная пътните правила! Бъди внимателен! Пази живота на пътя!"

  • Начало
  • Новини
  • Празник по БДП под наслов "Защо, къде, кога, с Роби зная пътните правила! Бъди внимателен! Пази живота на пътя!"
Празник по БДП под наслов
Септември30

Празник по БДП под наслов "Защо, къде, кога, с Роби зная пътните правила! Бъди внимателен! Пази живота на пътя!"

На 28.09.2022г се проведе празник по безопасност на движението в ДГ 66 "Елица", под наслов: "Защо, къде, кога, с Роби зная пътните правила! Бъди внимателен! Пази живота на пътя!", по повод Европейския ден без загинали на пътя, който е част от Европейската седмица на мобилността и с любезната подкрепа на Съвета по безопасност на движението на децата в гр. София, част от стратегията на Столична община. 

Уважаеми родители, деца и колеги! ДГ№66 „Елица“ е създала традиции за обучение по БДП като основна задача е детската безопасност като част от гражданската култура на детето и създаване на модели на безопасно поведение на детето на улицата. Но всичко това може да постигнем заедно с Вас родители, вие и ние сме пример на нашите деца. Тази година мотото е „Пази живота на пътя!“ . Това е повод да си припомним, че човешкия живот, нещо безценно, за което си струва да живеем,работим и отглеждаме нашите деца.

Като активни участници в пътното движение, нека даваме пример на подрастващите и да бъдем отговорни към свободата, която ни дава придвижването с автомобил. Съобразената скорост и толерантността към другите участници в движението ще помогнат на нашите семейства да преживеят още много щастливи мигове с най-близките си хора.

Беше вълнуващ ден за всички участващи в мероприятието.