Допълнителни дейности

Допълнителни дейности

Допълнителни дейности

В ДГ№66 “Елица“, по желание на родителите, предлага допълнителни дейности, които не са дейност на детската градина.
За да участва Вашето дете в този вид обучение е необходимо:

  • да попълните заявление от ТУК;
  • да заплащате допълнително такса всеки месец от 1 до 10 число на месеца: от 7.30 часа до 9.00 часа .

 

График на допълнителните дейности в ДГ№ 66 „Елица" - Панчарево за учебната 2021/2022 година може погледнете тукАНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Обучението се осъществява от лицензирана фирма, която работи с нас в продължение на повече от 10 години. Благодарение на това обучение някои от децата, посещаващи този курс, са приети в училища с изучаване на английски език.

 

ЙОГА

Спортно-педагогическата програма е система за двигателно и физическо усъвършенстване на децата, одобрена от МОН.

 

 

ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО

Работи се с глина под ръководството на опитен преподавател. Фигурите, които сътворяват децата се оставят да изсъхнат и след това се оцветяват и лакират. Готовите произведения се раздават на децата за вкъщи. От същия материал се изработват и експонати за изложби в детската градина.

 

ФУТБОЛ

Към детската градина има сформиран отбор по футбол. Заниманията се провеждат в просторен, слънчев и приветлив физкултурен салон от опитни треньори. Отборът участва в турнири, провеждани през учебната година, за което получава награди и купи. Благодарение на настроението, създавано от родителите на трибуните, децата дават всичко от себе си за хубавата игра и победата.

 

ЛАТИНОТАНЦИ

Децата много харесват заниманията по латинотанци и очакват с нетърпение идването на кака Мила. Обучението се води в два раздела: латиноамерикански танци и модерен балет. В края на учебната година всички участват в заключителен концерт, провеждан в голяма спортна зала в София.

 

НАРОДНИ ТАНЦИ

Обучението по народни танци се провежда за първа учебна година в детската градина. Чрез тях се изучават различни фигури и стъпки под съпровода на кръшни български хора.Децата се възпитават в любов към народното творчество и традиции. В края на месец май се провежда тържествен концерт пред родителите.

 

ПЛУВАНЕ

Обучението по плуване допринася за хармонично развитие на скелета и мускулатурата при децата. Освен това укрепва имунната система, увеличава гъвкавостта, издръжливостта и координацията и не на последно място дава положителни емоции. Децата от детската градина ,,Елица" имат възможност да усвоят умения в този спорт.

 

 

БАСКЕТБОЛ

Баскетболът е една от най-интелигентните игри, сложни за практикуване. В игрови форми на обучение, децата от ДГ ,,Елица" се обучават в двигателни умения в този спорт.