Допълнителни дейности

Допълнителни дейности

Допълнителни дейности

В ДГ№66 “Елица“, по желание на родителите, предлага допълнителни дейности, които не са дейност на детската градина.
За да участва Вашето дете в този вид обучение е необходимо:

  • да попълните заявление от ТУК;
  • да заплащате допълнително такса всеки месец от 1 до 10 число на месеца: от 7.30 часа до 9.00 часа .

График на допълнителните дейности в ДГ№ 66 „Елица" - Панчарево за учебната 2023/2024 година може погледнете тук

АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Обучението се осъществява от лицензирана фирма, която работи с нас в продължение на повече от 10 години. Благодарение на това обучение някои от децата, посещаващи този курс, са приети в училища с изучаване на английски език.

 

ЙОГА

Спортно-педагогическата програма е система за двигателно и физическо усъвършенстване на децата, одобрена от МОН.

 

 

АДАПТИРАНА ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ И СПОРТ

Заниманията се провеждат в просторен, слънчев и приветлив физкултурен салон от опитни треньори и представлява адаптирани игри с топка и без топка за деца от предучилищна възраст. Отборът участва в турнири, провеждани през учебната година, за което получава награди и купи.

 

СЪВРЕМЕННИ ТАНЦИ

Децата много харесват заниманията по съвременни и латинотанци. Обучението се води в два раздела: латиноамерикански танци и модерен балет. В края на учебната година всички участват в заключителен концерт с нагарди.

 

НАРОДНИ ТАНЦИ

Обучението по народни танци се провежда за първа учебна година в детската градина. Чрез тях се изучават различни фигури и стъпки под съпровода на кръшни български хора. Децата се възпитават в любов към народното творчество и традиции. В края на месец май се провежда тържествен концерт пред родителите.

 

ПЛУВАНЕ

Обучението по плуване допринася за хармонично развитие на скелета и мускулатурата при децата. Освен това укрепва имунната система, увеличава гъвкавостта, издръжливостта и координацията и не на последно място дава положителни емоции. Децата от детската градина ,,Елица" имат възможност да усвоят умения в този спорт.