Уебинар на тема "Училищна готовност" с Натали Досева

  • Начало
  • Новини
  • Уебинар на тема "Училищна готовност" с Натали Досева
Уебинар на тема
Юни02

Уебинар на тема "Училищна готовност" с Натали Досева

На 29.05.20 г. се осъществи уебинар на тема „Училищна готовност” с презентация и лекция по темата. На уебинара в началото се вскючиха повече от 17 родители, но в последствие децата от група Слънчице се оказаха целевата аудитория.

За да бъде разбираема информацията, съдържанието да се трансформира в достъпна лекция за деца с основни препоръки какво трябва да учат през ваканцията, как да се подготвят, кои умения е необходимо да развиват, за да се справят по-успешно като първокласници. Обсъдихме също кои са разликите между дневния режим в училището и този в градината, как да се справят с предизвикателствата на новата среда, как ще трябва да се научат да регулират своето поведение, подчинявайки някои физиологични нужди на новия режим. Как да управляват своите емоционални състояния, как да се справят с гнева си и обидата. Дадени бяха някои разяснения по задачите, използвани в теста за училищна готовност, за да стане ясно защо е необходимо да се тренира с тези задачи и как се развиват умения с тяхна помощ.

Родителите подсказваха въпросите на децата и в края на уебинара помолиха отново да бъде споделена презентацията във фейсбук групата на Слънчице.